Theorie-examen

Eendaagse theoriecursus

Rijschool Go-For-It biedt een eendaagse theoriecursus aan, waarbij je overdag uitleg krijgt over de verkeersregels, borden en alles wat je moet weten in het verkeer, en ’s middags een theorie-examen doet bij het CBR.

Voor €100,- inclusief CBR-examen!

Wat kan je verwachten?

Theorie-examen

Voordat je aan je praktijkexamen mag beginnen, moet je eerst slagen voor je theorie-examen. Hierin test het CBR je kennis van verkeersregels en inzicht in het herkennen van gevaarlijke situaties. Het afnemen van het theorie-examen in de regio Zuid-Holland gebeurt in CBR-examencentra in Leiden, Gouda, Rijswijk en Rotterdam.

Hoe verloopt het theorie-examen?

Op MijnCBR kun je een locatie en een datum kiezen waarop je je theorie-examen wilt afnemen. Hierna kun je meteen online met iDeal betalen. 

Bij aankomst op het CBR-examencentra krijg je, op vertoon van je identiteitsbewijs, een plek toegewezen in de examenzaal.

Het examen zal ongeveer drie kwartier duren, en wordt ingeleid met uitleg van een CBR-medewerker.

Als eerste krijg je 25 vragen over gevaarherkenning te beantwoorden, waarvan je er minimaal dertien correct moet beantwoorden.

Hierna krijg je veertig vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Van deze vragen moet je er minstens 35 goed beantwoorden.

Het theorie-examen bestaat uit meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen, en wordt standaard klassikaal afgenomen, in een groep van ongeveer dertig mensen. Via Rijschool Go-For-It bestaat ook de mogelijkheid om een individueel afgenomen theorie-examen aan te vragen.

De uitslag

Na afloop van het examen vertelt een medewerker  van het CBR meteen of je geslaagd of gezakt bent. Op een formulier kun je zien op welke onderdelen je voldoende of juist onvoldoende hebt gescoord.

Als je geslaagd bent voor je theorie-examen wordt dit in ons systeem geregistreerd, en mag je tot anderhalf jaar na de slagingsdatum praktijkexamen doen.